E-mail-urile nu vor mai ajunge in timp real doar pe Blackberry, ci si pe telefoane care pot rula aplicatii Java

Funambol si Consilient Push E-mail sunt doar doua dintre solutiile open source care ofera primirea de e-mail-uri pe telefonul mobil, atunci cand utilizatorul nu are acces la un computer conectat la internet. Avantajul lor este ca nu mai este nevoie de un terminal special, ca in cazul Blackberry.

Exista doua solutii destinate celor care au nevoie de o conectare permanenta la contul de posta electronica, acestia putand primi mesajele si pe telefonul mobil: "mobile e-mail" - sincronizare manuala sau la un interval anumit de timp ales de utilizator cu contul de mail online - si "push e-mail" - sincronizare instanta la primirea unui nou e-mail. Cea din urma este cea mai apreciata de utilizatori pentru ca mesajele sunt livrate instant atat in contul online, cat si in cel de pe telefonul mobil. Prima solutie care a oferit aceasta sincronizare instanta a fost Blackberry produsa de canadienii de la Research In Motion (RIM), adoptata la nivel mondial de aproximativ opt milioane de utilizatori, majoritatea dintre acestia aflandu-se in America de Nord si Europa.

Acum firmele care au produs software cu ajutorul caruia sa se citeasca mesajele pe telefonul mobile (moble e-mail reader) au inceput sa dezvolte si solutii de sincronizare instanta, cautand in acelasi timp si clienti in randul operatorilor de telefonie mobila pentru implementarea solutiei. Primul mare succes l-a obtinut solutia Funambol (www.funambol.com), produsa de o firma din Silicon Valley, aflata la inceput de drum, aceasta anuntand parteneriatul cu United Internet 1&1, unul dintre cei mai mari provideri de gazduire web din lume. Conform unui comunicat de presa, utilizatorii serviciilor de hosting ale 1&1 detin nici mai mult, nici mai putin de 71 de milioane de conturi de e-mail. Astfel, oricare din clientii 1&1 va avea acces la solutia de "push e-mail" daca are un telefon compatibil. Majoritatea dispozitivelor care ruleaza sistemele de operare Symbian sau Windows Mobile sunt compatibile, dar nici modele "rudimentare" precum Nokia 6020, Alcatel One Touch 735i sau Samsung SGH-D500. "Este un avantaj clar fata de solutia oferita de Blackberry. Nu este una exclusiv oferita pentru anumite tipuri de telefoane. Este important sa ai un sistem de operare sau numai Java", a explicat pentru Reuters Monica Basso, analist la firma Gartner.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.