Compania japoneza Hitachi intentioneaza sa lanseze pana in 2011 un hard-disk de 4.000 Gb pentru PC, capabil sa stocheze peste un milion de melodii, si unul pentru laptop-uri, cu o capacitate de 1000 GB, datorita dezvoltarii nanotehnologiei, potrivit BBC
Compania Hitachi a reusit sa micsoreze capul de citire al unui hard-drive pana la o dimensiune de 2.000 de ori mai mica decat cea a unui fir de par, ceea ce permite citirea unei cantitati mai mari de date stocate pe disc. In prezent, hard-disk-urile au o capacitate maxima de 1.000 GB.

"Aceasta inovatie va reprezenta inceputul erei terabitilor, cu un hard-disk capabil sa stocheze peste un milion de melodii. Consideram ca nu exista o alta tehnologie capabila sa creeze un hard-disk de inalta capacitate la un pret scazut in viitorul apropiat", a declarat directorul de cercetare Hitachi, Hiroaki Odawara, citat de BBC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.