Nintendo ocupa locul trei in topul companiilor japoneze in urma vanzarilor consolei Wii, dupa Toyota si cea mai mare banca a Japoniei, Mitsubishi UFJ Financial Group, iar analistii estimeaza cota de piata a companiei in continua crestere, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Compania japoneza Nintendo a castigat peste 85 de miliarde de dolari pe baza cresterii cererii pentru jocul lansat la finalul anului trecut, consola Wii.

Multumita jocurilor Wii si player-elor DS, Nintendo a reusit sa devanseze cele mai recente modele PlayStation ale companiei Sony si consola video Xbox 360 a companiei Micorsoft. Actiunile companiei Nintendo au crescut cu 5,3% luni atingand cifra de 71.300 yeni, aducand valoarea pe piata a companiei la o cifra de 10,1 trilioane de yeni (85 miliarde dolari), de cinci ori mai mare decat cu doi ani in urma.
Valoarea pe piata a companiei Nintendo este aproape dubla fata de Sony, companie cu venituri de opt ori mai mari decat Nintendo.

"Exista toate motivele pentru a crede ca Nintendo va continua sa-si aplice strategia de expansiune in industria jocurilor pentru a-si intari pozitia pe piata", a declarat analistul KBC Securities, Hiroshi Kamide.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.