Google a decis: e timpul sa puna capat razboiului copyright in ceea ce priveste videoclipurile online. Compania din San Bruno, California, a anuntat testarea mult-asteptatului sistem anti-piratare, care va permite companiilor sa impiedice descarcarea clipurilor si postarea pe site-ul YouTube fara acordul acestora in prealabil, informeaza International Herald Tribune (IHT).

Google testeaza un sistem anti-piratare online In caz de succes, solutia propusa de echipa Google va fi oferita companiilor media care sunt afectate de incalcarea drepturilor de autor si afisarea videoclipurilor din portofoliu direct pe site-uri populare ca YouTube, fara solicitarea acordului companiilor producatoare.

Google a fost acuzat in repetate randuri de incalcarea drepturilor de autor si obtinerea de profit de pe urma aparitiei videoclipurilor in cauza pe site-ul YouTube, achizitionat de Google in noiembrie anul trecut contra fabuloasei sume de 1,65 miliarde de dolari. In luna martie, grupul media american Viacom a dat in judecata YouTube si Google, acuzandu-le de incalcarea drepturilor de copyright si cerand despagubiri de un miliard de dolari.

Astazi insa, Viacom sustine initiativa Google. "Suntem incantati ca Google a decis sa-si asume responsabilitatea, punand capat obtinerii de profit din aceste incalcari ale licentelor media", a declarat Michael Fricklas, consilier Viacom, adaugand ca va urmari in continuare demersurile ce rezulta din propunerea inaintata de Google. "Este prea devreme sa ne pronuntam asupra efectelor pe care le va avea acest sistem asupra acuzatiei legale inaintata de Viacom companiei", a continuat Fricklas.

Oficialii Google au anuntat testarea sistemului cu acordul a noua companii media, incluzand Time Warner, CBS si Disney, dar si NBC Universal si Viacom. Desi nu au oferit date concrete privind eficienta sistemului, presedintele Google, Eric Schmidt, a declarat ca este imposibila dezvoltarea unui sistem care sa identifice in totalitate videoclipurile in cauza. Edwarld Adler, vice-presedinte executiv al diviziei de comunicare pentru Time Warner, a precizat ca "mai este mult de lucru la sistem pana cand vom putea spune ca e suficient".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.