Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila inregistrata in Romania in primul semestru a fost de 90,5%, iar numarul de utilizatori ai acestor servicii a ajuns la 19,5 milioane, mai mare cu 31,4% fata de perioada similara din 2006, anunta ANRCTI

19,5 utilizatori de telefonie mobila in Romania Datele statistice preliminare raportate de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologiei Informatiei (ANRCTI) indica un ritm de crestere sustinut a numarului de utilizatori de servicii de telefonie mobila, precum si o crestere substantiala a numarului de conexiuni in banda larga la Internet.

La mijlocul acestui an 3,8 milioane de clienti beneficiau de unul sau mai multe abonamente la serviciile de telefonie mobila, in calitate de titulari de contract, utilizand 6,54 milioane de SIM-uri (33,5% din numarul total de cartele SIM active), ceea ce indica o medie de 1,7 abonamente de client. Astfel, se poate aprecia ca majoritatea abonatilor au cate doua abonamente, fie la acelasi operator, fie in retele diferite, potrivit ANRCTI.

In ceea ce priveste serviciile de telefonie fixa, ANRCTI a identificat pana la sfarsitul lui iunie 2007 un numar de 72 de furnizori activi de servicii de acces si/sau apeluri la nivelul pietei cu amanuntul. Cota de piata detinuta de furnizorii alternativi a ajuns la 25%, numarul liniilor instalate de acestia fiind de aproximativ 1,03 milioane. Numarul total de linii telefonice conectate (inclusiv ale furnizorului fost monopolist), era de circa 4,1 milioane (in scadere cu 7% fata de aceeasi data a anului trecut), indicand o rata de penetrare a telefoniei fixe de 19 linii la suta de locuitori.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.