IT&C 9 Octombrie 2007 01:34
Microsoft Corp. a lansat un site ce va permite clientilor sa depoziteze online fisele medicale proprii, implicandu-se astfel intr-un sector al ingrijirii sanatatii pe care se concentreaza si grupul Google Inc., precum si alti actori ai domeniului tehnologic, relateaza Reuters

Acest site, denumit Health Vault, stocheaza gratuit informatii medicale intr-o baza de date encriptata, oferind clientului posibilitatea de a alege ce informatii se regasesc in aceste fise medicale si cine poate viziona aceste informatii.

Acest site este lansat deocamdata doar pentru cetatenii Statelor Unite ale Americii.

Site-ul este dotat cu un motor de cautare, denumit Health Vault Search, prin care se vor putea efectua cautari in cadrul acestei baze de date pentru clientii care apeleaza din ce in ce mai mult la internet pentru a gasi informatii medicale.

Companiile specializate pe tehnologie si ingrijirea sanatatii au promis de mai multi ani sa revolutioneze industria prin reducerea cheltuielilor si oferirea unei modalitati mai facile de a pune in contact ofertantii de servicii medicale, companiile de asigurari si pacientii, sporinf siguranta din punct de vedere tehnologic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.