IT&C 3 Octombrie 2007 01:18
Compania araba de telefonie Oger Telecom si divizia sa din Turcia, Turk Telecom, sunt interesate sa investeasca in telefonia fixa din Romania si Slovenia, informeaza Reuters

"Suntem interesati de piata de telefonie fixa din Romania si slovenia, dar si de privatizarea Kazakhtelecom", a declarat directorul executiv al Oger Telecom, Paul Doany.

Grupul saudi Oger este in negociere cu conglomeratul media francez Vivendi si cu alte firme, pentru vanzarea unui pachet minoritar la operatorul arab de telefonie. Vivendi a anuntat luna aceasta ca este in negocieri cu grupul saudi Oger, pentru a cumpara o participatie la Oger Telecom, iar surse apropiate discutiilor au declarat ca firma franceza vrea sa detina un pachet de 33%.

In anul 2005, Oger Telecom a cumparat 55% din Turk Telekom, pentru 6,55 miliarde de dolari, ca parte a unui proces de privatizare, restul fiind detinut in continuare de stat. Potrivit lui Doany, anul viitor, ar putea fi lansata o oferta publica initiala pentru Turk Telecom.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.