IT&C 3 Octombrie 2007 00:52
De la simple bile care produc vibratii in palma pentru a va ajuta sa va relaxati la minijocuri de golf care va pot aduce citeva momente de relas in timpul programului pina la iPod-uri care va invata cum sa respirati pentru a va calma, producatorii si retailerii au inceput sa promoveze tot mai mult obiectele care va pot ajuta sa treceti peste boala secolului: stresul

Psihologii sustin insa ca aceste produse, gasite tot mai des pe birouri, pot ajuta, dar nu pe toata lumea. „Au efecte pentru cei care cred in ele - acele persoane care se lasa usor influentate de tehnicile de marketing. Este vorba mai mult despre autosugestie. In schimb, pentru altii pot genera nervozitate“, ne-a explicat Anda Pacurar, psihoterapeut, membru al Asociatiei pentru Psihologie si Psihoterapie. „De fapt, efectul este ca iti muti atentia de pe un lucru care te enerveaza in acel moment asupra jocului. Nu inseamna ca te relaxeaza“, mai spune psihoterapeutul. Ea da exemplul mingilor sau al covrigilor din cauciuc care ii pot ajuta pe cei care „sufera“ de energie excesiva. „Toate acestea sint benefice pentru a regla miscarile necontrolate sau logoreea. De asemenea, in acest mod se stimuleaza o activitate repetitiva, ceea ce ii poate ajuta pe anumiti oameni sa le scada anxietatea“, mai spune Pacurar, potrivit careia aceste jocuri nu au un efect psihologic ce poate fi evaluat.

Minge de golf teleghidata

Mingea are un mic girostat rotativ in interiorul ei, care incepe sa o ia razna de fiecare data cind activati telecomanda. Acceleratia variaza in functie de suprafata pe care se afla, dar merge perfect pe gazon sau pe alte suprafete relativ netede. Tot ce trebuie sa faceti este sa incarcati bila in slotul livrat cu aceasta si sa selectati banda de frecventa precizata pe minge, pe telecomanda radio. Mingea include o baterie de 1,2V reincarcabila si are nevoie de o baterie de 9 V, doua baterii de 1,5 A. Pret: 98 de lei. Produsul poate fi achizitionat online de pe gadgetbox.ro.

USB Aroma Diffuser

Printr-o simpla conectare a aparatului la USB-ul computerului d-voastra va puteti relaxa inspirind aroma vaporizata de USB Aroma Diffuser. Sistemul este la fel de simplu ca si cel folosit in aromaterapie, cunoscuta ca fiind benefica pentru relaxare si pentru mentinerea unei stari bune de sanatate. Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati citeva picaturi de ulei folosit in aromaterapie in apa din recipientul aparatului. Pret: 20,67 dolari. Produsul poate fi achizitionat online de la raremonoshop.com.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.