IT&C 2 Octombrie 2007 01:59

Apple a anuntat ca softurile de pe internet care, instalate, permit utilizatorilor sa foloseasca iPhone In alte retele GSM decat cele agreate de companie, pot strica Intr-un mod iremediabil aparatele, anunta Reuters.
Apple, lider mondial In productia de mp3 playere, companie care s-a lansat recent pe piata telefoanelor mobile, a anuntat ca odata ce un soft furnizat de Apple va fi instalat pe telefoanele iPhone care au fost decodate, acestea vor deveni inutilizabile.

Noile telefoane Apple au fost lansate In luna iunie, iar compania a anuntat ca In primele doua zile de la lansare a vandut 270.000 de unitati.

''Nu facem nimic proactiv pentru a dezactiva telefoanele care au fost decodate" a anuntat directorul departamentului de marketing Apple, Phil Schiller, citat de Reuters. Acesta nu a putut da un raspuns clar despre cat de raspandite sunt aceste practici care dauneaza companiei.

Compania americana a mai anuntat ca un terminal iPhone care nu mai functioneaza din cauza softului de deblocare nu va fi acoperit de garantie.

Apple planuieste sa lanseze un update de soft pentru iPhone la sfarsitul acestei saptamani a anuntat compania printr-o declaratie. In SUA ,AT&T este unicul operator autorizat sa vanda si sa ofere servicii pentru telefoanele Apple.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.