Microsoft, companie a carei condamnare pentru abuz de pozitie dominanta a fost confirmata luni de justitia europeana, considera ca acest lucru va avea un "impact extraordinar" in viitor, a declarat avocatul sef al companiei, Brad Smith, citat de Reuters

"Decizia confera Comisiei o mare putere si o mare libertate de actiune'' a declarat Smith reporterilor.

"Aceasta decizie va fi in centrul discutiilor si gandurilor multor oameni, in urmatoarele luni si chiar ani. E una dintre acele decizii cu un impact extraordinar" a mai precizat avocatul Microsoft.

Declaratiile au fost facute la Tribunalul de Prima Instanta al UE care a respins luni aproape toate punctele apelului grupului Microsoft, cu exceptia celui referitor la decizia Comisiei Europene privind crearea unui organ de monitorizare privind implementarea masurilor decise de Bruxelles impotriva grupului american.

Decizia Comisiei Europene dateaza de mai mult de trei ani. La 24 martie 2004, Comisia Europeana a adoptat o decizie prin care a constatat ca Microsoft a incalcat articolul 82 din Tratatul european, savarsind un abuz de pozitie dominanta prin doua comportamente distincte. Comisarul pentru concurenta de atunci, italianul Mario Monti, a condamnat Microsoft la plata unei amenzi-record, de aproape jumatate de miliard de euro, cea mai mare impusa vreodata de Bruxelles unei companii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.