Piata mondiala a jocurilor video va ajunge in 2009 la 47 de miliarde de dolari, fata de 33 de miliarde cat era in 2006, crestere influentata pozitiv de noua generatie de console, potrivit unui studiu elaborat de DFC Intelligence

Jocuri video de 47 de miliarde de dolari in 2009 Bazandu-se pe vanzarile inregistrate pana acum, analistii companiei au ridicat miza pentru consolele Wii si Sony PlayStation 3 si asteapta o scadere a vanzarilor pentru Xbox 360. “Xbox 360 ar trebui sa isi creeze o baza puternica in afara Americii de Nord pentru a evita sa se situeze pe un loc trei atat de indepartat”, considera David Cole, analist DFC Intelligence.

Compania de analiza estimeaza ca Wii, consola celor de la Nintendo, va inregistra cele mai mari vanzari cel putin pana in 2008, iar Sony va obtine venituri mai mari din comercializarea jocurilor pentru PS3, incepand din 2009.

“S-ar putea sa se creeze o situatie in care se vand mai multe unitati de console Wii, dar pana in anul 2012 PlayStation 3 va genera venituri mai mari din vanzarea de software”, spune David Cole.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.