Comisarul european pentru comunicatii, Viviane Reding, vrea sa impuna o limita pentru tarifele de retea ale operatorilor de telefonie mobila din spatiul comunitar
Prima data au fost vizate tarifele de roaming. Dar dupa ce au strambat din nas, operatorii de telefonie mobila din UE au fost nevoiti sa se resemneze si sa-si reduca tarifele de roaming conform noilor norme europene. Acum, UE a pus ochii pe tarifele de retea pe care doreste sa le uniformizeze din cauza diferentelor prea mari de costuri intre statele europene.
Cu siguranta, dupa ce nu va mai activa in functia de comisar european pentru comunicatii, Viviane Reding nu va fi uitata de cei din industria de profil.
Si nu pentru ca le-ar fi usurat cumva existenta, ci pentru ca a facut tot posibilul ca operatorii de telefonie mobila sa nu-i taxeze cu sume prea mari pe consumatori. Dupa ce a infuriat industria de telecomunicatii cu noile norme de tarifare a serviciilor de roaming, Reding planuieste sa impuna o uniformizare a tarifelor de retea.
Comisarul european este ingrijorat de cat de mult variaza tarifele intre cele 27 de state membre UE si vrea ca autoritatile nationale de reglementare a telecomunicatiilor sa aiba grija sa elimine disparitatile. Reding este ingrijorata si de felul in care operatorii mici, ca Hutchison Whampoa in Italia si Marea Britanie, pot aplica tarife de conectare la retea mai mari decat rivali ca Vodafone si Telefonica.
Tarifele de terminal sau pretul pe care operatorii de telefonie il aplica pentru alte companii din domeniu pentru a se conecta la retelele lor wireless au scazut in ultimii cinci ani, dar a ramas o parte semnificativa din veniturile lor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.