Producatorii germani au prezentat 46 de premiere mondiale, dintr-un total de 88

La ei acasa, constructorii germani au tinut capul de afis la cea de-a 62-a editie a Salonului International de Automobile de la Frankfurt. Cu peste 1.000 de expozanti din 40 de tari si cu un total de 128 de premiere auto, dintre care 88 internationale, evenimentul automobilistic din Germania s-a incadrat in curentul „verde“. Salonul de la Frankfurt se desfasoara intre 13 si 23 septembrie. Ford, proaspatul proprietar al Automobile Craiova, a atras atentia printr-un facelift al modelului compact Focus, care a atras prin ceea ce Ford numeste „design kinetic“. Un alt model, deocamdata in stadiul de concept, Verve, prefigureaza urmasul sau chiar inlocuitorul actualului Fiesta.

Grupul Volkswagen, care include diviziile Skoda, Seat, Audi, Bentley si Lamborghini, a prezentat publicului opt modele in premiera mondiala. Cu noul model de clasa medie, Audi A4, marca din Inglostadt face un pas important in acest segment. Cel putin din punctul de vedere al ampatamentului, noul A4 va masura 2,8 metri, fata de 2,65 metri cit are actuala generatie. Noile „masuri“ ale masinii o vor apropia sensibil de clasa medie superioara, fiind cu doar 4-5 centimetri mai scurta decit A6. Modelul care consemneaza cele mai mari vinzari in Romania din cadrul Skoda, Fabia, a primit si o versiune break, denumita Combi.

La capitolul masini de vis, Bentley a uimit prin GT speed, o interpretare si mai puternica a versiunii GT, care nu s-a mai multumit cu cei 560 de cai-putere si a ajuns la 610 cai-putere. Performantele acestei masini se traduc printr-o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,3 secunde, iar viteza maxima este de 320 de kilometri pe ora.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.