Renault, General Motors, Chrysler sau Ferrari au avut, fiecare la vremea sa, cite un rebut tehnic sau estetic
„Amphicarul“ nu depaseste 12 km/h pe apa
Automobilul cu opt roti, Trabantul sau Fordul „Explorer“ au fost clasate de revista „Time“ in topul celor mai proaste masini construite vreodata. Modelul „Horsey Horsless“, o struto-camila inventata in 1899, avea atasata in fruntea masinii o sculptura din lemn reprezentind capul unui cal. Nu stim citi au fost pacaliti de caruta cu motor, insa probabil ca multi s-au frecat la ochi atunci cind au dat peste masina cu opt roti, „Overland OctoAuto“ (1911), „un monstru de sase metri lungime cu un nume scos parca din benzile desenate“, descrie „Time“.

Renault „Dauphine“ (1956) este unul dintre marile esecuri ale industriei automobilistice franceze. Defectul cel mai suparator era acceleratia de melc, suta de kilometri pe ora fiind atinsa abia dupa 32 de secunde. Chiar si asa au fost vindute peste doua milioane de modele, ceea ce „dovedeste cit de mare era disperarea celor care-si doreau o masina“, observa malitios „Time“. Mai tirziu, in anii '60, futuristul model „Amphicar“ promitea o revolutie in transporturi. S-a dovedit insa o masina-barca lenesa, care nu depasea 12 km/h pe apa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.