Virusul Storm (troianul Peed) s-a clasificat pe primul loc in luna august cu 24,7% din totalul amenintarilor informatice, majoritatea venite prin email, pe locul doi fiind virusul Exploit.Win32.WMF, potrivit unui comunicat al BitDefender, divizia de securitate a Softwin, remis, marti, NewsIn
Binecunoscutul exploit de fisiere WMF care a iesit la suprafata la sfarsitul anului 2005 ocupa pozitia doi in topul BitDefender cu 21,5% din detectiile totale.

Singurul nou intrat in top este un rootkit recent si oarecum sofisticat, numit Trojan.Kobcka.A, care este probabil folosit pentru a ascunde virusi mass-maileri. "Faptul ca proaspatul Trojan.Kobcka reprezinta deja 1,24% din totalul amenintarilor informatice detectate si a reusit sa se situeze in topul BitDefender ne indica faptul ca am putea gasi mult mai multe statii de lucru infestate in lunile ce urmeaza", avertizeaza Viorel Canja, seful laboratoarelor BitDefender.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.