Al doilea producator de calculatoare din lume, Dell Inc., a anuntat ca profitul obtinut in al doilea trimestru al 2007 a crescut cu 46%, peste asteptarile pietei, datorita scaderii preturilor la componente, relateaza Reuters.

Marja profitului operational a scazut pana la 6%, fata de nivelul de 6,5% inregistrat in trimestru precedent, fiind insa cu 2% peste marja din aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net obtinut de Dell in al doilea trimestru al 2007 a crescut pana la 733 milioane dolari, sau 32 centi pe actiune, cu mult peste rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, de 502 milioane dolari, sau 22 centi pe actiune.

Veniturile s-au ridicat la 14,77 miliarde dolari, cu putin peste cele 14,1 miliarde inregistrate in al doilea trimestru al 2006, relateaza Reuters.

Compania din Round Rock, texas, a precizat ca aceste date sunt preliminare din cauza ca va oferi noi informatii privind trimestrele precedente dupa o operatiune de audit ce a durat aproximativ un an.

Analistii chestionati de Reuters au mizat, in medie, pe castiguri pe actiune de 30 centi si pe venituri de 14,62 miliarde dolari.

Dell, care a anuntat in mai o reducere cu 10% a personalului, a precizat ca va continua politica de reducere a efectivelor, aceasta initiativa facand parte din planul de restructurare menit a reduce cheltuielile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.