Multe dintre decizii, atunci cind cumparam un produs, se reduc la pretul acestuia. Dar ce s-ar intimpla daca banii nu ar fi o problema?

Revista „PC World“ a alcatuit un top al celor mai extravagante produse oferite de tehnologia contemporana. Unele sint extrem de scumpe, altele scandalos de scumpe. Va prezentam, in continuare, citeva dintre aceste bijuterii (la propriu) ale tehnicii.

Un set de boxe pentru PC de 20 de dolari poate furniza un fundal sonor, este adevarat ca de o calitate indoielnica. Daca insa doriti sa va relaxati ascultind Mahler cu un pahar de Pernod, atunci veti dori sa simtiti fiecare nuanta a sunetului. Si atunci puteti sa dati 150.000 de dolari pe o pereche de boxe facute de compania franceza Cabasse, numite La Sphere. Au forma unui glob ocular, insa Cabasse spune ca nu este doar pentru design: aspectul sferic permite woofer-ului sa aiba cel mai bun raspuns liniar la doar o fractiune din volumul pe care l-ati folosi la cutii cu un design traditional.

Daca vrei sa vinzi un produs comun la un pret scandalos, te ajuta sa ai o poveste buna. Iar producatorul de telefoane mobile de lux Vertu are una dintre cele mai bune: „Intr-o cladire secreta, ascunsa in mediul rural din Anglia, tehnicieni care au trecut printr-o ucenicie stricta timp de trei ani asambleaza manual fiecare telefon, folosind metale si pietre pretioase“. Un exemplu al muncii lor este modelul Constellation, cu o carcasa din aur de 18 carate, piele neagra si ecran din safir, la „doar“ 18.000 de dolari. Un buton va da acces la un valet 24 de ore din 24.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.