Compania Fujitsu - Siemens Computers intentioneaza sa mute productia de PC-uri din Germania, in tari cu mana de lucru mai ieftina din Estul Europei, cum ar fi Romania sau Ucraina, insa nu mai devreme de 2010, au declarat reprezentantii concernului, pentru cotidianul Sueddeutsche Zeitung, informeaza NewsIn.

Fujitsu-Siemens ar putea produce PC-uri in Romania dupa 2010 "Nu ne-am decis inca, ne gandim la tari din Europa de Est, spre exemplu Romania si Ucraina. Totusi, nu excludem posibilitatea de a produce in Asia, prin internmediul unei filiale", a spus Bernd Bischoff, CEO-ul Fujitsu - Siemens.

Fujitsu - Siemens, un joint - venture intre comapniile Fujitsu si Siemens AG, a aparut in 1999, iar in prezent, numarul angajatilor sai din Germania este in jurul a 5.000.

Cotidianul german noteaza ca in februarie, conducerea concernului s-a inteles cu sindicalistii de la IG Metall pentru garantarea locurilor de munca ale angajatilor pana in 2010, in schimbul acceptarii unui program de munca prelungit.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.