IT&C 23 August 2007 00:58
Dupa America, e randul europenilor sa atinga touchscreen-ul mult ravnitului iPhone. Apple a desemnat in sfarsit operatorii de telefonie mobila care vor lansa megasuccesul iPhone si in Europa: O2 in Marea Britanie, T-Mobile pentru Germania si Orange in Franta, relateaza Financial Times.

Apple a ales distribuitorii iPhone in Europa Reprezentantii Apple vor anunta oficial parteneriatele cu Europa in cadrul expozitiei internationale de electronice IFA , care va avea loc saptamana viitoare in Berlin, urmand ca smartphone-ul sa apara pe piata europeana pana la sfarsitul acestui an.

Operatorii spera sa introduca inventia Apple la timp pentru sezonul de Craciun, in intentia de a inregistra vanzari record in perioada sarbatorilor, similare cu nebunia din primele zile ale lansarii iPhone-ului in Statele Unite.

Potrivit Financial Times, T-mobile va distribui smartphone-ul in Germania, in timp ce Orange va vinde modelul in Franta. Parteneriatul cu O2 incheie o perioada de intense negocieri, speculandu-se ca operatorul britanic purtase discutii cu Apple inca de la inceputul lunii iulie.

Conform intelegerilor dintre partile implicate, operatorii vor imparti cu Apple 10% din totalul veniturilor aduse de iPhone, in mod similar parteneriatului incheiat de Apple cu americanii de la AT&T, furnizorul exclusiv al iPhone-ului in Statele Unite.

Inca de la lansarea modelului recenziile au fost pozitive, cu exceptia unor probleme legate de viteza slaba a transmisiei datelor in reteaua EDGE a operatorului AT&T si a bateriei telefonului care trebuie returnata producatorului Apple pentru a putea fi schimbata. In primul weekend de la aparitia pe piata s-au raportat si probleme de activare a telefonului, cand mii de clienti au incarcat serverele AT&T incercand sa-si porneasca in acelasi timp proaspata achizitie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.