IT&C 20 August 2007 00:56
Compania Hewlett-Packard a incheiat trimestrul al treilea din anul financiar 2007 cu un venit net de 25,4 miliarde USD, in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza un comunicat al companiei.

HP a consemnat, in trimestrul aprilie-iunie, un profit net de 1,78 miliarde dolari, in crestere cu 29% fata de perioada similara din 2006, pe fondul reducerii costurilor si al scaderii preturilor componentelor.
Profitul pe actiune s-a plasat la 66 de centi, fata de 48 de centi in trimestrul al treilea din 2006. Exceptand elementele exceptionale, HP a realizat un profit de 71 de centi pe actiune, in conditiile in care specialistii au estimat, in medie, un rezultat de 66 de centi, la venituri de 24,1 miliarde de dolari.
"Rezultatele inregistrate de HP continua sa fie puternice pe fiecare segment important de business, in cele mai semnificative zone geografice. Totodata, aceasta crestere este cea mai mare din anul 2000 si pana acum. Suntem din ce in ce mai performanti in generarea cererii pe piata pentru produsele si serviciile noastre si reusim sa fim o organizatie tot mai eficienta", a declarat Mark Hurd, presedinte si CEO HP.

HP a inregistrat cresteri constante pe toate pietele lumii

La nivel continental, veniturile inregistrate in America in trimestrul care s-a incheiat pe 31 iulie 2007 au crescut cu 14% ajungand la 11,1 miliarde USD, cele din Europa, Orientul Mijlociu si Africa au sporit cu 16% (9,7 miliarde USD), iar in Asia-Pacific cresterea a fost de 22% (4,6 miliarde USD). Dupa ajustarea la nivelul inflatiei, cresterea inregistrata in America a fost de 13%, in Europa, Orientul Mijlociu si Africa de 9%, iar in Asia-Pacific de 18%. Veniturile inregistrate de business-ul din afara Statelor Unite ale Americii reprezinta 65%.

Rezultatele obtinute in Brazilia, Rusia, India si China au evoluat cu 35% mai rapid decat in aceeasi perioada a anului trecut si reprezinta peste 8% din venituri.

Vanzarile de notebook au crescut cu 54%

Veniturile diviziei Personal Systems au crescut cu 29% comparativ cu anul trecut, inregistrand castiguri de 8,9 miliarde USD si livrari in crestere cu 33% fata de anul trecut. Veniturile generate din vanzarile de notebook-uri au crescut cu 54% fata de anul trecut, iar cele de desktopuri cu 12%. Veniturile inregistrate din vanzarea catre lanturile de distributie a crescut cu 19%, iar cea catre consumatorii directi cu 46%. Profitul operational a fost de 519 milioane USD, in crestere de la 275 milioane USD, in aceeasi perioada a anului trecut. Divizia Imaging and Printing a inregistrat cresteri de 8% ale veniturilor, ajungand la 6,8 miliarde USD. Livrarile de imprimante au crescut cu 10% in acest trimestru. Profitul operational a fost de 981 milioane USD, in crestere de la 884 milioane USD, raportat la trimestrul al treilea din 2006.
Enterprise Storage and Servers a raportat un venit de 4,5 miliarde USD, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile generate de vanzarea ehipamentelor de stocare au crescut cu 6%, iar cele de discuri externe cu 7%. Profitul operational a fost de 464 milioane USD, in urcare de la 296 milioane USD, in aceeasi perioada a anului trecut.

Politica de reducere a costurilor

In ultimii doi ani, compania americana a redus numarul locurilor de munca cu 15.000, realizand un proces de consolidare a centrelor de date si de vanzare a unor proprietati imobiliare, in vederea diminuarii cheltuielilor.

Pentru ultimul trimestru fiscal, HP anticipeaza un profit net de 75-76 de centi pe actiune, un castig inainte de elementele exceptionale de 80-81 de centi pe actiune, respectiv venituri de 27-27,2 miliarde de dolari, valori care depasesc media prognozelor specialistilor.

"HP incepe sa dea semne ca utilizeaza intregul sau potential. Ne-am imbunatatit structura costurilor in ultimii doi ani si jumatate", a declarat directorul general al companiei, Mark Hurd.

HP a anuntat in luna iulie ca va prelua producatorul de software Opsware, pentru 1,6 miliarde de dolari, tranzactie care va contribui la diversificarea ofertei de programe informatice pentru companii.
HP estimeaza ca veniturile pentru urmatorul trimestru financiar se vor situa intre 27,0 si 27,2 miliarde USD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.