IT&C 10 August 2007 00:06

Un studiu realizat de Consumer Reports in Statele Unite pe un esantion de 2000 de familii care dispun acasa de acces la Internet arata ca in ultimii doi ani, americanii au pierdut 7 miliarde de dolari din cauza virusilor informatici, a spyware-ului si schemelor de phishing. Mai mult, utilizatorii americani au 25% sanse sa fie victimele unor fraude online.

Infectarea computerelor cu virusi, raportata de 38% dintre cei care au participat la studiu, s-a mentinut la o valoare constanta in ultimul an. 34% dintre computerele celor intervievati au clacat in fata unor atacuri spyware in ultimele 6 luni. Desi cifrele sunt in descrestere, americanii au sanse ca 1 din 3 sa isi vada PC-ul de acasa infectat cu spyware.

Atacurile de tip phisihing raman totusi la un nivel scazut, doar 8% dintre participantii la studiu afirmand ca au fost victime ale acestor scheme. Media pierderilor in cazul lor a fost de 200 de dolari. Lipsa de securitate a consumatorilor americani genereaza bani frumosi pentru companiile care vand computere. Potrivit studiului, infectarea cu virusi a determinat aproape 1,8 milioane de familii americane sa isi inlocuiasca PC-urile in ultimii doi ani. In ultimele 6 luni, infectarile cu spyware au determinat si ele 850.000 de familii sa mearga la magazin pentru un alt calculator.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.