IT&C 25 Iulie 2007 00:58
Asociatia LTE/SAE Trial Initiative (LTSI), care reuneste mai multi operatori de telefonie mobila si producatori de tehnologie in acest domeniu, si-a propus adoptarea cat mai rapida a tehnologiei mobile 4G (de a patra generatie), informeaza compania LG.
Specialistii sunt de parere ca se va incepe trecerea la noua tehnologie incepand chiar cu toamna acestui an. LG Electronics este ultima companie care s-a alaturat initiativei LTSI, alaturi de alte nume cunoscute precum Nokia, Vodafone, Orange, T-Mobile, Ericsson, Nortel, Alcatel-Lucent si NTT DoCoMo.

Tehnologia 4G va fi un sistem de sisteme sau o retea de retele, realizata dupa convergenta mai multor retele wireless (fara fir) sau prin fir, precum cele LAN, GSM sau Bluetooth. Cu alte cuvinte este un mix de sisteme deja existente, facute sa lucreze ca niste mecanisme mici intr-un sistem mare, ce ofera servicii mobile complete. Tehnologia 4G se va baza pe aria de acoperire a altora de generatie mai veche, precum 3G sau WiMAX.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.