IT&C 25 Iulie 2007 13:21
Comisia federala pentru comunicatii din SUA (Federal Communications Commission - FCC) a initiat un proiect de lege, care a ajuns luni in Congres si care va penaliza, prin amenzi, secventele indecente explicite difuzate de posturile radio si TV, informeaza marti Warc.com.

Proiectul de lege a intampinat, in Congres, o opozitie aproape inexistenta, comenteaza Warc.com, citat de NewsIn.

FCC a intampinat cu bucurie acceptarea acestui proiect de lege. "Membrii Congresului au stabilit inca o data ceea ce noi si orice parinte stiam deja: chiar si o singura imagine sau un cuvant poate fi indecent", a declarat presedintele FCC, Kevin Martin.

De cealalta parte, radiodifuzorii au intampinat cu raceala proiectul. "Aceasta taxa porneste de la o premisa falsa potrivit careia orice radiodifuzor este nerabdator sa difuzeze cuvinte vulgare", a declarat Dennis Wharton, purtatorul de cuvant al Asociatiei Radiodifuzorilor Nationali (National Association of Broadcasters - NAB).

Acest proiect de lege contravine unei decizii, luata vara trecuta de o curte de apel din New York, care a respins un proiect de lege similar realizat tot de FCC.

Comisia federala pentru comunicatii din SUA (Federal Communications Commission - FCC) este o agentiei guvernamentala independenta, creata de Congresul SUA. Printre responsabilitatile FCC se numara reglementarea telecomunicatiilor, procesarea aplicatiilor pentru acordarea licentelor, analizarea sesizarilor, dezvoltarea si implementarea reglementarilor in domeniul comunicatiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.