VeohTV este un software care functioneaza ca un web browser, dar care poate reda numai fisiere video distribuite pe internet, iar lansarea sa – care se va produce pana la sfarsitul verii – poate fi o problema reala pentru YouTube, RealPlayer sau chiar iPlayer-ul BBC.

Rusul Dmitry Shapiro, directorul companiei care va lansa Veoh TV, explica pentru ziarul New York Times ca software-ul nu este nici mai mult, nici mai putin decat o simpla aplicatie care combina functiile unui browser web cu cele ale unui mediaplayer.

Shapiro spunea ca adevarata vedeta a acestei lansari o reprezinta continutul video care va fi disponibil. "Sunt multe seriale ale caror episoade sunt distribuite gratuit online, dar multi utilizatori nu stiu unde sa le gaseasca", spune Shapiro. Soft-ul nu va face altceva decat sa indice locatia unui anume fisier si sa-l redea utilizatorului. Anumite clipuri vor putea fi si descarcate pe calculatorul personal.

In momentul de fata, compania care dezvolta acest produs are deja in spate doi ani de experienta in distributia de continut multimedia pe internet, prin site-ul veoh.com. Acesta functioneaza ca si YouTube.com, singura diferenta (foarte importanta, de altfel!) fiind ca nu impune nici o restrictie in ceea ce priveste lungimea fisierului incarcat pe site. Un alt plus (pentru utilizator, evident!) ar mai fi neutilizarea unui filtru care sa diferentieze continutul cu copyright fata de cel fara. Acest lucru a atras si o serie de comentarii negative venite din partea unor organizatii media, prin care acestea isi exprimau nemultumirile referitoare la nerespectarea legii drepturilor de autor. Problemele ar putea fi amplificate de lansarea Veoh TV, deoarece software-ul va oferi accesul si la o serie de emisiuni TV, episoade intregi din seriale si filme foarte populare, care sunt insotite de copyright.

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.