IT&C 7 Iulie 2007 13:36
UNESCO, Interpol si Consiliul International al Muzeelor au decis sa actioneze impreuna pentru a lupta impotriva traficului ilegal de bunuri culturale prin internet, prin "masuri elementare" contra acestui "flagel", se arata intr-un comunicat al UNESCO, potrivit AFP.

"In fata amplorii atinse" de acest trafic si "constienti de dificultatile" cu care se confrunta autoritatile nationale pentru a controla aceste fluxuri, cele trei organizatii au intocmit o lista de "masuri elementare" pentru a frana dezvoltarea acestor vanzari ilicite.

Organizatiile preconizeaza afisarea unei reclame online care sa invite cumparatorii sa verifice provenienta legala a unui obiect cultural scos la vanzare.

De asemenea, utilizatorii internet pot cere certificate de export sau garantii in legatura cu proprietatea legitima a obiectului. Ei pot de asemenea sa consulte baza de date a Interpolului in legatura cu obiectele furate.

O cooperare intre portalurile de vanzare pe internet, justitie si politiile nationale si internationale si organizatiile cosemnatare este incurajata. In cazul descoperirii unor activitati criminale, sunt prevazute anchete, confiscari, sanctiuni si restituiri.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.