IT&C 27 Iunie 2007 00:51
Autoritatile de reglementare in telecomunicatii din Marea Britanie si Austria nu vor restitui operatorilor cele aproape sapte miliarde de euro incasate ca TVA pentru acordarea licentelor 3G, potrivit deciziei de marti a Curtii Europene de Justitie, care a incheiat un proces inceput in 2004, anunta NewsIn.

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene au incasat, incepand cu 2000, peste o suta miliarde euro de la operatori precum Vodafone, Orange si Deutsche Telekom din taxele pentru acordarea licentelor 3G. Serviciile 3G permit transfer de date mobil de mare viteza.

Cinci operatori de telecomunicatii din Marea Britanie au dat in judecata institutia nationala de reglementare Radiocommunications Agency, cerand returnarea unei sume totale de 3,3 miliarde de lire sterline, reprezentand TVA-ul pentru licente in valoare de 38 miliarde de euro.

In Austria, opt operatori de telefonie mobila au cerut agentiei Telekom-Control-Kommission sa le inapoieze 140 milioane de euro, din cele 830 de milioane de euro cheltuite pentru obtinerea licentelor 3G. Judecatorii din Regatul Unit si Austria au inaintat cazurile Curtii Europe de Justitie din Luxemburg in 2004.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.