IT&C 26 Iunie 2007 00:49
Reglementarea europeana privind tarifele de roaming a fost adoptata definitiv, luni, de statele membre, ea urmand sa intre in vigoare de sambata, dupa publicarea in Monitorul Oficial al UE, informeaza NewsIn, care citeaza AFP.

Cei 27 au adoptat definitiv si fara dezbateri, luni, la Luxembrug, reglementarea care va reduce facturile utilizatorilor de telefonie mobila in strainatate.

Adoptarea a fost o pura formalitate, intrucat in 7 iunie ministrii europeni ai telecomunicatiilor isi dadusera deja neoficial acordul pentru textul votat de eurodeputati. De aceasta data insa, ministrii europeni cu portofoliul concurentei au fost cei care au votat in favoarea dosarului roamingului.

Vineri, textul va fi publicat in Monitorul Oficial al UE si va intra in vigoare incepand de sambata.

Potrivit reglementarii, apelurile facute din strainatate vor costa 49 de eurocenti in primul an dupa adoptare, 46 de eurocenti in al doilea si 43 de eurocenti in cel de-al treilea an


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.