Satelitii ne pot indruma spre destinatie, dar nu e la fel de usor sa intrebi?

Desi nu sunt adepti ai excursiilor de tip safari, romanii cumpara din ce in ce mai multe echipamente de navigatie asistata de satelit (GPS), care mai de care mai sofisticate, de parca am avea o retea de drumuri incurcate, pe care te poti rataci cu usurinta.

Pasiunea romanilor pentru echipamente GPS pare sa fie nascuta din obsesia de a avea la indemana cele mai noi echipamente tehnologice, mai ales in masina, care nici nu mai porneste de pe loc fara MP3 player sau GPS.
"Solutiile de acest gen sunt foarte cautate, atat de consumatorii obisnuiti, cat si de firmele care au nevoie de solutii pentru cresterea productivitatii", a explicat, pentru SFin, Bogdan Condurateanu, director tehnic al firmei Sheba Distribution, partenerul Garmin in Romania. �Piata autohtona de echipamente GPS este intr-o puternica perioada de crestere. Acest lucru se vede din faptul ca fiecare magazin de IT, electrocasnice sau retail vine si cu astfel de oferte�, spune, la randul sau, Alexandru Munteanu, sales manager la GPS & More H.C., firma care distribuie iGo.

Parerea este aproape unanima: romanii vor GPS. Exista, desigur, un numar redus de oameni care isi petrec vacantele peste hotare si care merg cu masina. Acestia folosesc GPS-ul pentru a se descurca prin tarile straine pe care le parcurg.

"Cei care doresc sa se descurce in hatisul strazilor cu nume ciudate din strainatate si sa fie condusi la destinatie usor si fara probleme, vor alege probabil un PND (Personal Navigation Device)", ne-a declarat Voicu Oprean, director general la Arobs Transilvania Software, care ofera astfel de echipamente. "Utilizatorii din clasa business gasesc oferte variate de PDA-uri si Smartphone-uri cu GPS. Nu mai sunt legati de birou, pot raspunde la un e-mail de la o terasa sau redacta un document si in acelasi timp stiu coordonatele locului in care se afla si in cat timp pot ajunge la destinatie", a explicat el.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.