Devine din ce in ce mai greu sa-ti protejezi computerul de pericolul pe care il reprezinta virusii. Programe malitioase au evoluat in forme multiple si posibilitatile de a te pricopsi cu un "vierme" au ajuns tot mai variate, prin deschiderea unui atasament de e-mail, printr-un click pe spam sau de pe site-uri infectate.

PROTECTIE - Din fericire, pe masura ce virusii au devenit mai puternici si mai complecsi, si programele de combatere a lor au evoluat. Cu ajutorul softurilor antivirus de ultima generatie, poti asigura computerului tau un nivel de protectie superior.

In ziua de azi, cele mai bune aplicatii antivirus vin cu o serie larga de functii de scanare la pachet, care verifica PC-ul la cateva minute, impiedicand virusii sa faca pagube majore.

Din moment ce noi virusi sunt creati zi de zi, cele mai eficiente programe antivirus pun la dispozitie update-uri. Unele softuri ofera actualizari automate, care verifica regulat si automat aparitia de noi virusi, asigurand tot timpul un nivel de protectie ridicat. Cele mai bune aplicatii antivirus ar trebui sa fie usor de folosit si de instalat pentru utilizatorii mai putin experimentati. Programul trebuie sa caute si sa identifice virusi, iar documentele infectate sa le stearga sau sa le izoleze. In plus, pentru fiecare scanare, antivirusul ar trebui sa asigure un raport usor de inteles, pentru ca utilizatorul sa fie bine informat in legatura cu aptitudinile si activitatea programului. In clasamentul aplicatiilor antivirus, realizat de revista "PC World", podiumul este ocupat de Kaspersky, Symantec si BitDefender.

Locul 1
Kaspersky Anti-Virus 6
Rata de detectare 96%
Incetinirea sistemului 10%
Usor de folosit
Superior

Locul 2
Symantec Norton Antivirus 2007
Rata de detectare 96%
Incetinirea sistemului 10%
Usor de folosit
Superior

Locul 3
BitDefender Antivirus 10
Rata de detectare 96%
Incetinirea sistemului 12%
Usor de folosit
Superior

Locul 4
Eset NOD32
Rata de detectare 90%
Incetinirea sistemului 5%
Usor de folosit
Foarte bun

Locul 5
Panda Antivirus 2007
Rata de detectare 90%
Incetinirea sistemului 4%
Usor de folosit
Foarte bun

Compact

Sursa: CompactTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.