Gigantii Google si Intel s-au alaturat schemei de reducere a emisiilor de dioxid de carbon generate de PC-urile din intreaga lume, relateaza BBCNews. Planul ambitios urmareste reducerea semnificativa a cantitatii de energie emisa de echipamentele hardware pana in 2010.

Oficialii companiilor implicate au prognozat o reducere cu 54 milioane tone pe an a emisiilor daunatoare mediului, reprezentand echivalentul a 11 milioane de autoturisme sau a 20 de fabrici producatoare de carbune. Hewlett-Packard, Dell si Microsoft au subscris deja campaniei aflata in desfasurare.

PC-urile si echipamentele IT in general, contribuie semnificativ la incalzirea globala, aproape in aceeasi masura ca si industria aeriana. "Avem convingerea ca putem reduce nivelul emisiilor de CO2 si a costurilor cu energia", a declarat Pat Gelsinger, vice-presedintele Intel.

Gelsinger estimeaza ca tehnologia "ecologica" va duce la cresterea preturilor PC-urilor cu aproximativ 20 de dolari (15 euro) si a serverelor cu 30 de dolari (22 euro), dar acestea vor fi compensate de facturile mai scazute la electricitate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.