Fondul american de investitii cu capital de risc Texas Pacific Group (TPG) este in cautare de suport financiar pentru a-si putea sustine oferta de 560 de milioane de dolari, inaintata pentru cumpararea companiei japoneze de electronice JVC.

Fondurile de investitii cauta bani pentru preluarea JVC In cazul in care Texas Pacific Group nu va gasi foarte curand o sursa de imprumut, licitatia pentru cumpararea JVC va fi redeschisa, relateaza New York Times. Fondurile de investitii cu capital de risc ridicat isi finanteaza achizitiile printr-o combinatie de imprumuturi externe si capital propriu. Imprumuturile externe au, in general, ca sursa bancile.

Problema consta in faptul ca bancile refuza sa finanteze TPG pentru cumpararea JVC deoarece nu considera ca fondul de investitii va reusi sa intervina pozitiv in evolutia companiei care a inregistrat patru ani consecutivi de pierderi.

Pana acum, TPG a reusit sa inchida mai multe tranzactii pe teritoriu japonez, cea mai recenta fiind achizitia, in luna martie, a producatorului de jucarii Tomy Co. Ltd, companie care valoreaza in prezent 93 de milioane de dolari.

Potrivit specialistilor, lucrurile nu par a se rezolva la fel de usor si in cazul cumpararii JVC. Matsushita Electric Industrial, cel mai mare producator mondial de aparate electronice de uz casnic, incearca sa-si vanda partea sa de 52,4 % din JVC datorita pierderilor pe care acesta le cauzeaza companiei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.