Departamentul de Politie din San Francisco a arestat patru suspecti de distributie de marijuana pentru uz medical si a analizat continutul unui T-Mobile Sidekick fara ca mandatul pe care il aveau sa permita cercetarea acestuia.

In 23 mai Judecatorul de District Susan Illston din California a hotarat ca aceste cercetari fara mandat au constituit o incalcare a celui de-al Patrulea Amendament din Constitutia SUA.

T-Mobile Sidekick II

Cel de-al Patrulea Amendament protejeaza cetatenii SUA impotriva perchezitiilor si confiscarilor abuzive, fiind necesar un mandat judecatoresc in care sa fie specificat motivul descinderii, locul care va fi perchezitionat, persoanele vizate si obiectele ce vor fi ridicate. Amendamentul se aplica numai in relatiile cetatenilor cu institutiile guvernamentale si nu ofera protectie impotriva perchezitiilor sau confiscarilor efectuate de catre persoane sau organizatii private.

Ca parte a unei investigatii privind traficul de marijuana, departamentul de narcotice a efectuat un raid in decembrie 2004. Dupa ce au patruns in cladire, politistii au gasit cantitati importante de marijuana si echipamente folosite pentru cultivarea ei si au fost arestate cinci persoane. Printre acestea s-au numarat si Edward Park, Brian Ly si David Lee, care au fost dusi la sectia de politie Taraval pentru intocmirea formalitatilor, ulterior fiind cercetate si telefoanele mobile, desi in mandatul de perchezitie acestea nu erau mentionate.

Cand au sosit la Taraval, bunurile pe care acestia le aveau asupra lor au fost inchise in plicuri, la care au fost atasate formularele de arestare.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.