Pana la sfarsitul anului, 3G de 7,2 Mbps Vodafone mareste viteza

La CERF, operatorii de telefonie mobila din Romania au prezentat noile servicii inovative pe care le vor oferi clientilor pentru acest an.

La standul Cosmote, vizitatorii au putut testa noul serviciu de acces internet I-MODE prin intermediul caruia clientii pot accesa de pe telefonul mobil o serie de informatii si aplicatii. I-mode este bazat pe o tehnologie japoneza inovatoare si, adus pe piata din Romania exclusiv de Cosmote, este un serviciu usor de utilizat care ofera acces la o varietate de continut tematic si aplicatii, destinat in egala masura utilizatorilor individuali si companiilor.

I-mode permite utilizatorilor sa acceseze in timp real, prin intermediul telefonului mobil, stiri, sport, vreme, harti, divertisment, cumparaturi online, chat&dating, tonuri de apel, jocuri si multe alte informatii utile. De asemenea, serviciul permite acces la e-mail sau la alte aplicatii oriunde, oricand, doar printr-o atingere de buton. Tot la standul Cosmote, vizitatorii care detineau un telefon cu bluetooth au primit cadou din partea companiei un ringtone si un wallpaper cu Tiesto.

Orange a fost plin de surprize anul acesta

Serviciile HSDPA, care permit conectarea la internet la viteze de pana la 3,6 Mbps, vor fi lansate oficial in zece orase, in iunie.

Pana la sfarsitul anului, viteza de conectare la internet si transfer de date mobile prin HSDPA va fi marita la 7,2 Mbps, in paralel cu lansarea HSUPA, tehnologie care asigura viteze sporite de uplink.

Vizitatorii standului Orange au avut ocazia sa testeze Flashcode, un serviciu inovativ care ofera acces rapid la continutul mobil prin scanarea codurilor bidimensionale de bare cu ajutorul camerei foto a telefonului mobil. Printr-o aplicatie care permite citirea codurilor de bare, fara a declansa camera foto a telefonului mobil, utilizatorii au acces rapid la continutul multimedia si pot descarca logo-uri, sonerii sau videoclipuri din portalurile wap.

Vodafone va creste viteza la 3,6 Mbps

Vodafone Romania a prezentat la CERF prima demonstratie de 3G broadband - HSDPA, care aduce cele mai mari viteze de date mobile de pe piata romaneasca, de pana la 3,6 Mbps - viteze de retea. Noile servicii 3G broadband vor aduce o viteza maxima dubla, pentru o experienta obisnuita de utilizare a serviciilor Vodafone, de la 1,4 Mbps, cat este in prezent, la 2,8 Mbps. Pana la sfarsitul lunii mai, clientii Vodafone din 23 de orase vor beneficia de cea mai mare viteza de transfer de date mobile din Romania, de pana la 2,8 Mbps, cu noile servicii 3G broadband."Am prezentat la CERF prima demonstratie a noilor servicii 3G broadband, prefigurand urmatoarea etapa a strategiei noastre de dezvoltare a serviciilor mobile in banda larga", a spus Liliana Solomon, CEO la Vodafone Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.