Microsoft a lansat aplicatii corectoare pentru 19 vulnerabilitati din produsele sale, printre care se numara si Internet Explorer 7, Office 2007 si Exchange 2007. Compania a publicat sapte buletine de securitate, ca parte a programului "Patch Tuesday", toate marcate cu calificativul "critic", care constituie cel mai inalt nivel de amenintare pentru aplicatiile Microsoft.

Vulnerabilitatile critice de cele mai multe ori permit atacatorilor sa obtina controlul complet asupra sistemelor afectate, cu sau fara necesitatea unor interactiuni din partea utilizatorilor.

Majoritatea vulnerabilitatilor corectate pot fi exploatate doar dupa ce utilizatorul viziteaza un site Web compromis sau acceseaza un fisier nociv, metode de atac din ce in ce mai populare printre infractorii cibernetici.

Microsoft MS07-027 corecteaza sase vulnerabilitati din Internet Explorer care ar putea fi exploatate prin vizitarea site-urilor Web special concepute. Trei dintre actualizarile de securitate rezolva probleme din aplicatiile Office, inclusiv din Office 2007. Cea mai mare parte a bug-urilor sunt cauzate de modul in care aplicatiile proceseaza anumite tipuri de fisiere si pot fi exploatate prin fisiere Office special modificate.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.