Piata de broadband din Romania a crescut, in a doua jumatate a lui 2006, cu peste 40% fata de prima parte a anului, iar cea mai mare rata de utilizare a fost inregistrata in segmentul rezidential, urmat de segmentul intreprinderilor mici, potrivit unui studiu al IDC, comandat de Cisco Romania

Numarul total de conexiuni broadband a ajuns la 1,042 milioane, la finele lui 2006, dupa ce, la jumatatea anului se inregistrau 730.900 de astfel de conexiuni, potrivit studiului IDC, citat de NewsIn.

Dintre acestea, 84% sunt detinute de clientii rezidentiali (gospodarii), 15,6% de sectorul de afaceri, 0,4% apartin sectoarelor administratie si educatie. Studiul, intitulat, "Barometrul Broadband" se bazeaza pe date de piata actualizate pentru a doua jumatate a anului 2006.

Conexiunea la internet prin cablu este cea mai populara tehnologie de acces pentru clientii rezidentiali, cu 50,8% din numarul total al conexiunilor, urmata de LAN, cu 32,2%, DSL, cu 8,8%, Fixed Wireless (acces radio), cu 1,1%. Alte tipuri de conexiuni sunt prezente in proportie de 7,1%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.