Reteaua wireless de la magazinele de imbracaminte Marshalls ar putea fi la originea bresei de securitate care a permis atacatorilor sa acceseze sistemele TJX Companies si sa sustraga datele privind cel putin 45 de milioane de carti de credit si de debit.
Desi celelalte sisteme TJX fusesera modernizate si foloseau Wi-Fi Protected Access (WPA), imbunatatirile nu au inclus retelele wireless ale magazinelor Marshalls care asigurau transferul datelor de la dispozitivele de procesare a cartilor de credit la serverele companiei.

Prima tentativa de securizare a retelelor wireless, Wired Equivalent Privacy (WEP), a devenit cunoscuta printre expertii in securitate din cauza vulnerabilitatilor sale usor de exploatat. In 2003 Paul Timmins si Adam Botbyl, in varsta de 22 si respectiv 20 de ani, au fost arestati si ulterior condamnati pentru folosirea retelei wireless intr-o tentativa de acces neautorizat la sistemele magazinelor Lowe din SUA. Vulnerabilitatile de securitate ale retelelor wireless se afla la originea a numeroase furturi de date care au avut loc in ultimii ani in diverse magazine retail.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.