Uniunea Europeana a adoptat o noua lege care prevede pedeapsa cu inchisoarea si obligatia la plata unor amenzi pentru pirateria in scopuri comerciale, dar in acelasi timp exclude copierea si incalcarea patentelor pentru folosire personala.

Conform noilor prevederi, constituie un act criminal incalcarea cu buna stiinta a drepturilor de proprietate intelectuala prin copierea de muzica, filme, precum si contrafacerea de medicamente sau produse de lux la scara comerciala.

Propunerea legislativa, care are nevoie de aprobarea celor 27 de guverne ale statelor membre UE, a beneficiat de 374 de voturi pentru si 278 impotriva in Parlamentul European.

Legea obliga toate statele Uniunii Europene sa stabileasca separat limitele maxime ale amenzilor si ale sentintelor de condamnare la inchisoare. Pedepsele maxime pot varia, dar amenzile trebuie sa fie de cel putin 300.000 euro si patru ani de inchisoare pentru infractiuni comise de grupuri de crima organizata care pun in pericol siguranta sau sanatatea publica. Infractiunile de mai mica importanta pot fi pedepsite cu amenzi mai mici, dar nu mai putin de 100.000 euro.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.