Google bate miliardul de dolari la profitul net din Q1 Profitul net al companiei Google, proprietarul celui mai mare motor de cautare pe Internet, a sporit in primul trimestru cu 69%, pana la un miliard de dolari, cresterea fiind explicata prin cresteri ale cotei de piata pe diferite segmente pe care gigantul online activeaza.

"Suntem foarte incantati de rezultatele financiare obtinute in primul trimestru", a declarat directorul executiv al Google, Eric Schmidt.

Venitul net a crescut cu 63%, pana la 3,66 miliarde dolari, inclusiv costuri de trafic si cheltuieli pentru achizitii in valoare de 1,13 miliarde dolari, platite site-urilor ce gazduiesc anunturile publicitare ale Google.

Google este liderul mondial in ceea ce priveste publicitatea online pay-per-click prezenta pe site-ul principal de cautare si pe site-urile afiliate.

Compania americana obtine aproximativ 99% din venituri din aceasta activitate publicitara tip text, chiar daca se extinde tot mai mult pe pietele publicitatii video, radio, prin televiziune sau publicitatii de tip grafic.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.