Ce trebuie sa faci cand vrei sa pleci din compania unde lucrezi, ce anume presupune infiintarea, administrarea si lichidarea unei societati comerciale sau care sunt taxele datorate catre stat. Aceste informatii, precum si multe altele similare, sunt oferite online de catre companiile specializate, piata autohtona avand potentialul pe termen mediu de a se dezvolta spre o valoare totala de cateva milioane de euro

Informatia juridica online, o piata cu potential de milioane de euro Informatiile juridice pot fi obtinute si pe Internet. Informarea se poate face pe site-uri specializate, acestea fiind practic publicatii de profil exlcusiv online. De asemenea, pot fi obtinute si servicii de consultanta juridica la cerere, atat pentru persoane fizice cat chiar si pentru avocati. Iar segmentul este intr-o continua dezvoltare, companiile de profil indreptandu-se pe termen mediu spre afaceri cumulate de cateva milioane de euro.

"Cred ca piata de informare juridica online se va profesionaliza, in urmatorii ani urmand sa urce la o valoare de cateva milioane de euro", spune Alin Popescu, managing partner Legalnet SRL. Compania este cunoscuta pentru administrarea Avocatnet.ro, cotidianul juridic cu cea mai mare audienta din Romania (peste 200.000 de vizitatori unici pe luna, reprezentand o cota de piata de 12,5%, potrivit Trafic.ro).

Legalnet a decis in urma cu o luna sa lanseze cinci noi website-uri, fiecare din ele fiind axat pe o nisa de informatie juridica: ContractDeMunca.ro, ModelDeContract.ro, TaxeImpozite.ro, InfoSRL.ro si LegalRomania.ro.

Miscarea Legalnet are sens daca privim datele generale ale sistemului juridic din Romania. Potrivit Consiliului Barourilor Europene, tara cu cei mai multi avocati inregistrati in Europa de Est este Romania, cu peste 16.000 de avocati inregistrati in Uniunea Nationala a Barourilor. Pe pozitiile urmatoare se situeaza Bulgaria, Ungaria si Cehia, cu aproape 10.000 fiecare si Polonia cu peste opt mii de avocati.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.