Anul viitor, acest serviciu se poate ieftini substantial

Din 2008, turistii romanii care se vor afla in strainatate vor putea vorbi mai ieftin acasa, de pe telefonul mobil. Sau cel putin nu vor vorbi la tarife mai mari decat restul cetatenilor UE. Ieri, Comisia de Industrie din Parlamentul European a votat pentru reducerea tarifelor la roaming si impotriva amendamentelor care discriminau Romania si Bulgaria.

Deputatii europeni s-au dovedit sensibili la argumentele colegilor romani si bulgari, membri ai Comisiei de Industrie, Cercetare si Energie (ITRE). Au reactionat in primul rand la un argument pragmatic - nu doar romanii si bulgarii vor suferi daca vor fi exclusi din programul de reducere a tarifelor, ci si restul cetatenilor europeni care vor calatori in cele doua tari si brusc vor vedea marita factura telefonica.

Deputul grec Katarina Batzeli (grupul Socialist) pare sa fi pierdut definitiv batalia. Asa cum am aratat in ziarul Adevarul, ea a depus doua amendamente la proiectul de regulament privind reducerea tarifelor - primul prevedea amanarea aplicarii Regulamentului in cazul Romaniei si Bulgariei, iar al doilea, nici mai mult, nici mai putin decat "prevederile prezentului regulament nu se aplica Romaniei si Bulgariei". Chipurile, pietele din cele doua tari "sunt relativ imature si au nevoie de investitii vitale pentru imbunatatirea retelei".

Teoretic, deputata din Grecia mai poate reveni cu amendamente in mai, cand regulamentul va fi discutat in plenul parlamentului. "Dar, dupa discutiile cu ceilalti colegi din Grupul Socialist, sunt sanse nule ca dna Batzeli sa mai revina cu amendamentele", spune eurodeputatul roman Adriana ticau (membra grupul Socialist). De aceeasi parere este si deputatul Adina Valean (Grupul Liberal). Mai ales ca argumentul privind "imaturitatea pietei" este ridicol, in conditiile in care "in Romania, rata de penetrare a telefoniei mobile era de peste 80%, la sfarsitul anului trecut", arata Adriana ticau, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.