Furtul de telefoane mobile este pe cale de disparitie.

Anuntul a fost facut saptamana trecuta de catre departamentul Home Office, responsabil cu afacerile interne in Marea Britanie si Tara Galilor. Conform oficialilor guvernamentali, 80% dintre telefoanele furate sunt blocate in maxim 48 de ore de la raportarea furtului, in conditiile in care pedepsele cu inchisoarea pentru reprogramarea telefoanelor sustrase au fost majorate.

Posibilitatea de a inlocui cartelele SIM a permis folosirea cu usurinta a telefoanelor sustrase de catre oricine, ducand la un numar impresionant de furturi in intreaga lume. Totusi, fiecare telefon are un identificator unic - IMEI - International Mobile Equipment Identity, care este trimis retelei in timpul inregistrarii. Prin urmare, telefoanele pot fi blocate prin folosirea de catre toate retelele existente a aceleiasi "liste negre".

CEIR - Central Equipment Identification Register gestioneaza o baza de date cu toate telefoanele furate, reclamate de catre utilizatori operatorilor de telefonie mobila.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.