Atacatori ce operau folosind servere din China au fost la originea primelor atacuri ce foloseau vulnerabilitatea fisierelor cursor animat (.ani). Un alt grup, care se pare ca opereaza din Europa de Est, a inceput sa exploateze aceasta vulnerabilitate care afecteaza sistemele Windows, avertizeaza compania de securitate Websense.

Atacatorii din China au operat incepand cu sfarsitul anului 2006 si au vizat conturile victimelor folosite pentru jocuri online cum ar fi World of Warcraft sau Legacy. Atacurile mai recente ce provin din Europa de Est au fost derulate in scopul instalarii de programe rootkit si keylogger, pentru a obtine acces la informatii privind conturile bancare.

"Grupul este raspunzator de plasarea de aplicatii de exploatare a vulnerabilitatilor timp de multi ani, si are o organizare foarte stabila", au anuntat specialistii Websense.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.