Lansarea in cursul saptamanii trecute a unui patch critic de securitate pune in umbra sperantele privind nivelul de protectie deosebit al ultimului sistem de operare Microsoft. Expertii in securitate recomanda totusi utilizatorilor sa nu desconsidere Windows Vista

Gigantul software nu a mai tinut cont de programul lunar de lansare a parch-urilor si a remediat un bug folosit de atacatori pentru a compromite calculatoarele pe care sunt instalate diferite variante de Windows, printre care si Vista.

"In ce priveste vulnerabilitatile software, Vista nu este impenetrabil", a declarat dl. Nand Mulchandani, vicepresedinte Determina, companie care a descoperit ultimul bug de securitate. "in privinta bug-urilor, Vista nu va fi mult diferit de celelalte sisteme de operare Microsoft".

Microsoft a lansat oficial Vista pentru consumatorii privati in ianuarie, iar sistemul de operare a fost promovat ca fiind cea mai sigura versiune de Windows creata pana in prezent.

Vulnerabilitatea descoperita recent este cauzata de modul in care sistemul proceseaza fisierele cursor animat (.ani) si poate permite preluarea controlului asupra unui calculator de catre atacatori. Aceasta vulnerabilitate critica afecteaza si versiuni mai vechi de Windows, aspect ce constituie o dovada ca portiuni de cod din variantele Windows anterioare au fost copiate in Vista, in opinia exertilor in securitate.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.