Salariul de un dolar pentru conducatorii afacerilor de miliarde devine tot mai raspandit, fondatorii Google incasand pentru al treilea an consecutiv aceasta remuneratie
Salariul de un dolar din spatele averilor de 14 mld. ale fondatorilor Google Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, au castigat anul trecut un salariu de un dolar, potrivit raportarilor companiei inaintate autoritatilor fiscale din SUA. Cei doi, care au construit gigantul online din plecand dintr-o camera de camin a Universitatii Stanford, au incasat acelasi salariu si in 2005 si in 2004, salariul de un dolar fiind acordat si celei de a treia persoana aflata la conducerea Google, directorul executiv Eric Schmidt.

Remuneratiile simbolice s-au aplicat si in privinta pachetelor suplimentare salariului de baza. Larry Page si Sergey Brin au mai incasat fiecare anul trecut 1,7 dolari reprezentand bonusuri de vacanta. In plus, Larry Page a mai primit bonusuri suplimentare de aproximativ 39 de dolari iar Eric Schmidt a incasat aproape 560 de dolari pentru cheltuielile de transport. Ceilalti membrii cu functii executive din cadrul Google nu au fost remunerati cu salarii la fel de altruiste, unii dintre acestia castigand peste doua milioane de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.