Vi Technologies a lansat pe piata romaneasca o solutie care permite modificarea telefoanelor GSM pentru securizarea convorbirilor si impiedicarea interceptarii.

Pentru a efectua o convorbire securizata pe un astfel de terminal, utilizatorul trebuie doar sa tina apasata tasta "C" a telefonului mobil, care va initia o sesiune criptata. Telefonul se reintoarce in modul clasic de functionare atunci cand convorbirea securizata se va termina.

Costurile aproximative ale unei astfel de solutii sunt in jurul sumei de 1.000 de euro pentru un terminal GSM. Pentru a avea insa o convorbire securizata este necesar ca aceasta sa se desfasoare intre doua terminale special configurate cu solutia Gold Lock. "Grupul tinta pentru securizarea apelurilor telefonice ar fi agentiile guvernamentale, servicii secrete si de aparare, politicieni, avocati si oricine altcineva care doreste ca informatiile sale confidentiale comunicate in cadrul unui apel telefonic celular sa fie ferite de posibilitatea interceptarii", a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Ionut Badea.

"Un utilizator cu niste cunostinte un pic mai avansate asupra sistemului si folosind un calculator portabil si un telefon mobil modificat pot oricand intercepta un apel telefonic celular. in acelasi timp, tot datorita avansului tehnologic pretul la care este disponibil pe piata un echipament de interceptare a coborat rapid, ajungand ca pe piata din fostele tari sovietice sa fie posibila achizitionarea pentru numai cateva mii de euro a unui echipament extrem de performant care face posibila urmarirea simultana a sute de convorbiri", a explicat Badea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.