In luna martie a anului curent, ponderea detinuta de primii 10 virusi a crescut la 60% din totalul infectiilor raportate la nivel mondial, fata de 52% cat a fost in luna anterioara, trendul de consolidare al amenintarilor informatice fiind din ce in ce mai pronuntat, reiese dintr-un studiu realizat de BitDefender.

Topul lunii martie al celor mai malefici virusi BitDefender, divizia de securitate informatica a Grupului Softwin, a anuntat clasamentul amenintarilor informatice din luna martie 2007, perioada in care o noua epidemie online a izbucnit in randul utilizatorilor de Internet.

De departe, pe primul loc ca si raspandire se afla Trojan.Peed.Gen, care a obtinut 30,96% din totalul atacurilor detectate de BitDefender in luna martie. Troianul circula prin e-mail si poate inchide aplicatiile antivirus si functii din Windows precum Task Manager sau RegEdit. in acelasi timp, se transmite automat tuturor adreselor de e-mail gasite pe computerul infectat. Mesajul are ca subiect diverse expresii "de dragoste", precum "Time to love" sau "I Love You Soo Much". Virusul continua sa se raspandeasca rapid pe Internet, asa incat specialistii BitDefender anticipeaza ca numarul infectarilor va continua sa fie ridicat si in lunile urmatoare.

Pe locul al doilea in top se situeaza o clasa de virusi detectata generic de BitDefender: BehavesLike:Trojan.Downloader, a carui raspandire a inceput insa sa scada din intensitate. Pe pozitia a treia este clasat unul din cei mai longevivi virusi existenti pe Internet, Netsky.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.