O noua generatie de computere portabile se pregateste sa ia locul batranelor laptopuri. Nou-venitele combina portabilitatea unui tablet PC, confortul unui laptop si conectivitatea unui telefon mobil.
Toshiba a lansat ieri pe piata europeana Portege R400. Evenimentul survine la cateva saptamani dupa ce Flybook a defilat la CeBit cu noile modele V5 si VM. Ce au in comun cele trei modele? Cantaresc putin peste un kilogram, ecranele pot fi rotite in fel si chip, se conecteaza la retele 3G ori HSDPA si costa peste 2.000 de euro. Toate vor ajunge foarte curand in Romania.

CARACTERISTICI. Noul model Toshiba are sistem de operare Vista Ultimate recomandat de producator, este echipat cu procesor Intel Core Duo, are microfon incorporat, iar bateria are o durata de viata de aproximativ doua ore. Daca vorbim de securitatea datelor stocate in R400, trebuie sa amintim de cititorul de amprente, de parolele multlevel si de tehnologia TPM 1.2 au rolul de a impiedica accesul persoanelor neautorizate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.