Numarul de abonati la serviciile IPTV pe plan mondial va ajunge la peste 50 de milioane pana in anul 2010, iar veniturile obtinute din abonamente si din servicii VOD vor depasi valoarea de 12,2 miliarde de dolari, se arata intr-un studiu realizat de Multimedia Research.

Televiziunea prin Internet va aduce 12,2 mld. dolari in 2010 Piata mondiala a serviciilor de IPTV se situa la valoarea de aproximativ 1 miliard de dolari in 2005 - venituri obtinute din abonamente si servicii Video on Demand (VOD), conform unui studiu Informa Telecoms, citat de iNES.

Cea mai mare piata pentru serviciile IPTV este Hong Kong-ul, iar in viitor se asteapta ca regiunea Asia-Pacific sa devina liderul pietei mondiale de servicii IPTV din punct de vedere al numarului de abonati, al veniturilor, precum si al dezvoltarii infrastructurii.

Piata din SUA nu va fi la fel de productiva insa, in sensul dezvoltarii serviciilor IPTV, din cauza penetrarii deja existente a acestor servicii precum si a competitiei intense venite din partea providerilor de televiziune prin cablu sau satelit.

Pe continentul european este estimata o crestere de 1300% pentru serviciile de IPTV pana in 2009, de la 658.000 utilizatori in prezent la 8.7 milioane de utilizatori in 2009. Franta este cea mai mare piata din Europa pentru serviciile de IPTV, estimarile indicand 2,4 milioane de abonati pana in 2009.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.