Gecad Net, divizia online a grupului IT Gecad, a anuntat marti ca vanzarile de licente software au crescut in ultimele sase luni cu peste 400% in magazinul online al grupului, datorita increderii crescute a romanilor in tranzactiile pe internet.
Cele mai cautate produse sunt aplicatiile de securitate (Trend Micro, Kaspersky, Symantec), urmate de softurile de grafica (Corel, Adobe), programele Microsoft (Visual Studio, Office, Windows) si cele pentru proiectare asistata (Autodesk). Raportat la volumul vanzarilor, in ultimul an, cea mai mare pondere au avut-o aplicatiile de proiectate asistata (Autodesk), cele de securitate, programele de grafica si cele Microsoft.

"Tendinta aceasta de crestere accentuata nu s-a manifestat de cand am lansat magazinul in 2005. Atunci piata era inca la inceput, romanilor le era teama sa cumpere de pe internet. Acum situatia s-a mai schimbat. increderea a crescut si tot mai multi utilizatori de software, atat individuali cat si firme, aleg sa-si achizitioneze online aplicatiile de care au nevoie", a spus Gabriela Mechea, director general la Gecad Net.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.