Unu din zece utilizatori, victima a fraudelor online Un utilizator de internet din zece a fost victima unei fraude online anul trecut, potrivit unui raport publicat astazi de Guvernul Marii Britanii.

Cele 3.5 milioane de persone care au experimentat frauda online au pierdut o suma medie de 1700 dolari, anunta publicatia Telegraph online. Multe dintre victimele acestei situatii nu isi luasera masuri de precautie.

"Pentru faptul ca si noi avem din ce in ce mai multe servicii dezvoltate online, trebuie ca userii sa isi ia masuri de baza de precautie pentru a face o tranzactie importanta, pentru a furniza informatii bancilor sau pentru a vehicular parole", a declarat Pat McFadden, Cabinet Office Minister, care se ocupa de Transformational Government.

Raportul initiat de Guvernul Marii Britanii, cu titlul de "Internet Safety", a descoperit ca 12% dintre useri au fost fraudati anul trecut. Sapte milioane de oameni (6%) au patit acest lucru in cadrul site-urilor de cumparaturi online, in timp ce 4% au fost victimele fraudelor bancare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.